Internațional

Moștenirea noastră

Biocodex este o companie de familie înființată cu 70 de ani în urmă pentru a comercializa prima tulpină de drojdie probiotică din lume, Saccharomyces boulardii CNCM I-745®. De-a lungul timpului, Biocodex și-a consolidat expertiza în domeniul microbiotei intestinale, dezvoltându-se dintr-o mică afacere de pionierat într-un lider mondial în domeniul cercetării microbiotei.

În prezent, tulpina Saccharomyces boulardii CNCM I-745®, recunoscută drept primul medicament probiotic la nivel global*, este comercializată în aproximativ 100 de țări.
*sursă: Raportul IQVIA 2021

Istoria Biocodex

Istoria Biocodex a început în anii 1920, odată cu descoperirea drojdiei Saccharomyces boulardii în Indochina, de către Henri Boulard, un biolog francez.

În contextul frecventelor epidemii de holeră din Asia, Henri a observat că localnicii consumau o băutură pe bază de lychee și mangustan pentru a trata diareea infecțioasă asociată bolii.

Fascinat de această practică, agronomul a decis să analizeze în detaliu compoziția cojilor de lychee și mangustan, identificând astfel o drojdie specifică din familia Saccharomyces, respectiv tulpina unică Saccharomyces boulardii CNCM I-745® pe care Biocodex o produce astăzi.

Henri Boulard și originile probioticelor

Acest film de docu-ficțiune ne poartă înapoi în timp, la începutul secolului XX, când agronomul Henri Boulard și-a descoperit pasiunea pentru plante și drojdii – microorganismele vii capabile să provoace fermentația. Documentarul urmărește călătoria lui Boulard în Indochina, o călătorie care a avut un impact semnificativ asupra lumii medicale prin descoperirea primei tulpini de drojdie probiotică din lume destinată tratamentului uman.

Tulpina unică dezvoltată de Biocodex

În 1953, Biocodex a achiziționat drepturile asupra tulpinii de drojdie și a procesului de fermentație descoperite de Henri Boulard, iar în 1961 compania a înregistrat tulpina liofilizată Saccharomyces boulardii CNCM I-745® ca medicament. Această tulpină unică a fost înregistrată la institutul Pasteur (Paris) în 1989.

  • Peste 100 de studii științifice au dovedit eficacitatea tulpinii noastre unice.
  • La recomandarea medicilor, de la lansarea sa pe piață, peste 460 MILIOANE de pacienți au beneficiat de tratamentul cu Saccharomyces boulardii CNCM I-745®.
Saccharomyces boulardii CNCM I-745

În plus față de gastroenterologie, Biocodex a acumulat expertiză științifică și în alte domenii terapeutice, precum tratamentul durerilor, neurologia, medicina generală și bolile rare. Biocodex se concentrează pe trei domenii de specialitate: îngrijirea microbiotei, sănătatea femeilor și bolile orfane.

*Sursa: IQVIA, 2021 (pe baza volumului de vânzări)

.