Biocodex » Produsele noastre » Neurologie » Vagostabyl®

Vagostabyl®

Vagostabyl® este o asociere de extracte din plante (păducel şi roiniţă cu efect sedativ), săruri de magneziu şi de calciu (care diminuează hiperexcitabilitatea neuromusculară).

Vagostabyl® este utilizat la adulţi şi adolescenţi pentru:

  • tratamentul hiperexcitabilităţii cardiace (de exemplu palpitaţii), în absenţa oricărei boli cardiace diagnosticate;
  • tratamentul stărilor de agitaţie psihică, în special în cazurile de tulburări uşoare ale somnului.

Compoziție: Fiecare drajeu conţine extract uscat hidroalcoolic din frunză şi floare de păducel 50 mg, extract uscat hidroalcoolic din frunză de roiniţă 45 mg, lactat de calciu pentahidrat 50 mg, tiosulfat de magneziu 10 mg.

Vagostabyl® se poate elibera fără prescripție medicală.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului sau farmacistului dumneavoastră.

Adulţi :

Doza recomandată în caz de hiperexcitabilitate cardiacă este de 2 drajeuri Vagostabyl®de 1-3 ori pe zi, înainte de masă. Pentru tratamentul tulburărilor uşoare ale somnului, doza recomandată este de 2 drajeuri Vagostabyl® la masa de seară şi 2 drajeuri înainte de culcare.

Adolescenţi

Pentru tratamentul tulburărilor uşoare ale somnului, doza recomandată este de 1 drajeu Vagostabyl® la masa de seară şi 1 drajeu înainte de culcare.

Vagostabyl® drajeuri nu este recomandat pentru utilizare în timpul sarcinii, alăptării sau la copii cu vârsta sub 12 ani.

Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Sarcină şi alăptare:

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. În absenţa datelor suficiente, nu se recomandă utilizarea Vagostabyl® în timpul sarcinii (în special în primul trimestru) şi alăptării.

Contraindicaţii
Hipersensibilitate la păducel, roiniţă, lactat de calciu pentahidrat, tiosulfat de magneziu sau la oricare dintre excipienţi.


Atenţionări şi precauţii speciale pentru utilizare
Se recomandă monitorizarea frecvenţei cardiace şi a tensiunii arteriale şi în funcţie de valoarea acestora, ajustarea dozelor Vagostabyl şi a celorlalte medicamente utilizate concomitent.

Pacientul trebuie să primească următoarele indicaţii la utilizare:
-dacă simptomele bolii persistă o perioadă de peste 2 săptămâni sau dacă apar edeme la nivelul membrelor inferioare, este recomandat să se adreseze medicului.
-dacă apar dureri în regiunea toracică, care iradiază în braţe, abdomenul superior sau în zona gâtului sau apare dispnee, este necesar imediat un consult medical.
Nu există date suficiente privind administrarea la copii. De aceea, Vagostabyl nu va fi utilizat la copiii cu vârsta sub 12 ani.
Pentru pacienţii cu diabet zaharat: un drajeu Vagostabyl conţine zahăr 214,2 mg (mai puţin de 0,1 unităţi de carbohidraţi).
Deoarece conţine zahăr, pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la fructoză, sindrom de malabsorbţie la glucoză galactoză sau insuficienţă a zaharazei-izomaltazei nu trebuie să utilizeze acest medicament.
Deoarece conţine lactoză, pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la galactoză, deficit de lactază (Lapp) sau sindrom de malabsorbţie la glucoză-galactoză nu trebuie să utilizeze acest medicament.
Vagostabyl conţine galben portocaliu S (E 110) care poate provoca reacţii alergice.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:

Datorită efectului slab sedativ, Vagostabyl® are influenţă moderată asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje – de aceea, aceste acţiuni necesită prudenţă crescută atunci când luaţi Vagostabyl®.

Reacţii adverse
Reacţiile adverse sunt clasificate în funcţie de frecvenţă, folosind următoarea convenţie: foarte frecvente (≥1/10), frecvente (≥1/100 şi <1/10), mai puţin frecvente (≥1/1000 şi <1/100), rare (≥1/10000 şi <1/1000); foarte rare (<1/10000), cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile).
La extractul de păducel, rar, pot apărea următoarele reacţii adverse: palpitaţii, tahicardie, ameţeli,cefalee, vertij, bufeuri, tulburări gastro-intestinale.


Acest medicament conţine extracte din plante (păducel şi roiniţă cu efect sedativ), săruri de magneziu şi de calciu şi se poate elibera fără prescripție medicală. Se recomandă citirea cu atenție a prospectului sau a informațiilor de pe ambalaj. Dacă apar manifestări neplăcute, adresați-vă medicului sau farmacistului. Medicamentele expirate și/sau neutilizate se consideră deșeuri periculoase.

Viza de publicitate nr. …..