Internațional

Știința noastră

Biocodex creează, produce și furnizează produse farmaceutice și soluții medicale de ultimă generație adresate pacienților din peste 100 de țări. Pentru a menține un avans în inovație și calitate, integrăm cercetarea și dezvoltarea internă cu parteneriatele științifice, expertiza în producție și investițiile în start-up-uri. Activitatea noastră se concentrează pe trei domenii cheie de cercetare: microbiota, bolile rare și sănătatea femeilor.

Cercetare și dezvoltare

Încă din 1989, Biocodex operează propriul său centru de cercetare și dezvoltare situat în Compiègne, Franța.

Expertiza Biocodex în cercetare și dezvoltare

În această locație, peste 50 de cercetători cu înaltă calificare și expertiză în produsele Biocodex se implică activ în proiecte de cercetare care acoperă diverse domenii, cum ar fi chimia, farmacologia, microbiologia sau studiile clinice.

Cercetările noastre se concentrează pe:

 • Dezvoltarea portofoliului de produse Biocodex
 • Identificarea de noi indicații terapeutice
 • Inovarea, prin formularea și dezvoltarea de noi forme farmaceutice

Principalele noastre domenii de cercetare sunt:

 • Gastroenterologia.
 • Probioticele și diversele lor domenii de aplicare.
 • Sistemul nervos central.

Datorită cunoștințelor extinse ale oamenilor noștri de știință, Biocodex dezvoltă metode de sinteză care respectă mediul, garantând, în același timp, calitatea farmaceutică a ingredientelor active. Ne concentrăm pe cercetarea mecanismelor de acțiune ale medicamentelor, dispozitivelor medicale și ale suplimentelor alimentare, evaluându-le eficacitatea și toleranța.

Echipa de cercetare și dezvoltare își canalizează toate eforturile pentru a îmbunătăți sănătatea și bunăstarea pacienților și pentru a participa activ la modelarea viitorului Biocodex.

Realizările Biocodex în domeniul cercetării și dezvoltării

Diacomit® este un medicament orfan indicat pentru tratarea unei forme rare și foarte severe de epilepsie descoperit și dezvoltat de unitatea noastră de cercetare și dezvoltare. Acest medicament a obținut autorizații de punere pe piață în Europa, Japonia, Canada, Statele Unite, Argentina, Australia și Elveția.

Unități de producție Biocodex

Biocodex operează trei unități de producție în Franța și Maroc, respectând cele mai înalte standarde pentru a garanta calitatea și siguranța produselor.

Centrul Biocodex de producție și logistică de ultimă generație din Beauvais, Franța

Biocodex operează un centru de producție și logistică cu o suprafață de 9 hectare în Beauvais, în apropiere de Paris, încă din 1968.

Aerial view of the Biocodex facility in Beauvais
Vedere aeriană a complexului Biocodex din Beauvais 

Inițial, unitatea s-a axat pe producția de drojdie probiotică Saccharomyces boulardii CNCM I-745®, care aparține companiei Biocodex. Pe măsura dezvoltării companiei și pentru a răspunde cerințelor pieței în expansiune, aceasta a fost ulterior modernizată. Începând cu anul 2005, Biocodex a accelerat procesul de modernizare, investind în echipamente și tehnologii de ultimă generație. În 2017, odată cu instalarea uneia dintre cele mai mari platforme de liofilizare din industria farmaceutică la nivel mondial, Biocodex a atins un punct de referință. Această extindere a reprezentat o adevărată performanță din punct de vedere tehnic, implementată în timp real, fără a întrerupe activitatea.

Această platformă găzduiește aproximativ

 • 30 de utilaje,
 • Dintre care care două bioreactoare cu o capacitate de 15.000 de litri,
 • 1 separator centrifugal și
 • liofilizatoare pe o suprafață de 2 55

Certificări privind bunele practici de fabricație Biocodex

Fabrica din Beauvais coordonează întregul proces de producție al medicamentelor, de la fabricare până la expediere. Pentru fiecare produs în parte, unitatea noastră poate produce ingredientul farmaceutic activ și/sau ambala produsul finit. Beauvais reprezintă standardul sistemului nostru de calitate, respectând în orice moment Bunele Practici de Fabricație (GMP), conform certificărilor emise de către Agenția Națională pentru Siguranța Medicamentelor și a Produselor de Sănătate (ANSM) din Franța, Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (USFDA) și alte autorități naționale din întreaga lume.

Cifre de referință ale fabricii din Beauvais

 • Peste 200 de angajați
 • Un centru logistic cu o suprafață de 6.000 m2
 • 90 milioane de cutii expediate în fiecare an
 • Livrare la timp în 96% din cazuri
 • Livrări în peste 115 țări

Fabrica Biocodex din Casablanca, Maroc

Din anul 2012, Biocodex administrează o fabrică cu o suprafață de 1 hectar în Nouaceur, în apropierea orașului Casablanca. Această unitate de producție se concentrează pe fabricarea produselor Biocodex în formă lichidă.

Fabrica Biocodex din Casablanca 

Din anul 2012, Biocodex administrează o fabrică cu o suprafață de 1 hectar în Nouaceur, în apropierea orașului Casablanca. Această unitate de producție se concentrează pe fabricarea produselor Biocodex în formă lichidă.

Fabrica noastră din Casablanca poate produce până la

 • 40 de milioane de fiole pe an, prin intermediul a 2 linii de producție controlate, prin intermediul unei echipe de 50 de operatori cu o înaltă calificare

Centrul de producție din Ferlux, Franța

Achiziționată de Biocodex în 2014, Ferlux operează o facilitate de 2 hectare în apropierea orașului Clermont-Ferrand, în sudul Franței. Un adevărat pionier în știința polifenolilor și producător al unicului extract de afine recunoscut ca ingredient farmaceutic activ, Ferlux se dedică explorării diversității flavonoizilor colorați și beneficiilor remarcabile pentru sănătate.

Apelând la biotehnologii și procese delicate de extracție/purificare, centrul Ferlux produce extracte uscate de calitate superioară, bogate în bioflavonoide, din superfructe atent selecționate.

Vizitează Site-ul Ferlux

Biocodex susține startup-urile

De la începutul anului 2016, Biocodex investește activ în start-up-uri, devenind un actor relevant în domeniul biotehnologic din Franța. Focusul nostru se îndreaptă în special către companiile care dezvoltă terapii inovatoare cu probiotice sau tulpini microbiene benefice pentru sănătate și suntem în permanență deschiși să susținem proiecte noi, de impact. Datorită strategiilor orientate spre viitor și expertizei în domeniul industrial, Biocodex se afirmă pe piață drept un partener cheie, fiind recunoscut de către directorii executivi, proprietarii de proiecte și investitorii tradiționali, cum ar fi managerii de capital din întreaga lume.

Biocodex investește în MAAT PHARMA

În 2016, Biocodex a achiziționat o participație în MaaT Pharma. Cercetările MaaT Pharma explorează potențialul transplantului de microbiotă fecală (FMT) în terapia bazată pe microbiotă, accelerând inovația în domeniul medical. Portofoliul MaaT Pharma se concentrează pe utilizarea FMT în tratarea pacienților cu boala grefă contra gazdă (GvHD) și leucemie mieloidă acută (AML). Acesteia i se alătură cei 60 de ani de expertiză în domeniul industrial pe care Biocodex îi are în culturile de tulpini, liofilizare și tratamente orale. MaaT Pharma a dezvoltat, de asemenea, tehnologia Maat Microbiome Restoration Biotherapeutics (MMRB), axată pe colectarea și analiza datelor (platforma GutPrint®), și operează o unitate de producție conformă cu Bunele Practici de Fabricație (cGMP).

Biocodex investește în Exeliom Biosciences

Din 2018, Biocodex investește în Exeliom Biosciences, o companie dedicată dezvoltării unei noi clase de medicamente, Live Biotherapeutics ce explorează rolul vital al microbiotei în sistemul imunitar. Activitatea Exeliom Biosciences se concentrează pe utilizarea unei singure tulpini, Faecalibacterium prausnitzii, cu scopul de a îmbunătăți tratamentul bolilor inflamatorii intestinale, precum boala Crohn sau colita ulcerativă..  

Biocodex investește în TargEDys

În 2019, Biocodex a achiziționat o parte din acțiunile TargEDys, o companie aflată la început de drum, dedicată intervenției asupra echilibrului metabolic. Misiunea sa este de a aduce inovații în acest domeniu, iar unul dintre produsele sale de referință este Probiosatys™ ce conține o tulpină unică, Hafnia alvei 4597. Această tehnologie este disponibilă consumatorilor prin intermediul produsului Symbiosys® Satylia® dezvoltat de Biocodex.

Biocodex investește în Kinnov Therapeutics

Începând cu anul 2018, Biocodex a investit în Kinnov Therapeutics, o companie specializată în dezvoltarea de noi strategii de combatere a dependenței. Studiile conduse de aceștia se axează pe cercetarea combinației dintre ciproheptadină și prazosin – două molecule care acționează sinergic în tratarea dependențelor.

În prezent, Kinnov Therapeutics desfășoară un studiu clinic de fază II pentru a valida eficacitatea acestei combinații în tratamentul dependenței de alcool, o afecțiune pentru care există puține soluții medicale. Proiectul a primit sprijin financiar prin intermediul Programului pentru Cercetare și Inovare Horizon 2020 al Uniunii Europene.